Kalmar kommun startar livesändningar

Med start onsdag den 1 april kommer Kalmar kommun att starta live-sändningar på sin hemsida, direkt från Kalmar Teater. ”Kalmar Live” kommer att ledas av programledarna Anna Rydell, Martina Sundén och reporter Karin Asmundsson.
Publicerad 27 mars 2020
Anna Rydell, Karin Asmundsson och Martina Sundén är trion som kommer att rodda Kalmar Live, direkt från Kalmar Teater.
Anna Rydell, Karin Asmundsson och Martina Sundén är trion som kommer att rodda Kalmar Live, direkt från Kalmar Teater.Foto: Sara Jonasson

– Hela vårt samhälle är i ett exceptionellt läge där det gäller att tänka utanför boxen och med olika metoder, stödja och dämpa effekterna av corona-krisen vi nu går igenom. Kalmar kommun har tidigare gjort satsningar, bland annat genom luncherna för gymnasieeleverna och en utökning av bidraget till föreningslivet. Nu satsar vi 1,5 miljon till ett försök att gynna våra kulturarbetare och samtidigt skapa underhållning till våra 11 000 invånare som är 70+ och därmed i riskgruppen, berättade Johan Persson på en presskonferens under fredagen.

Anna Rydell och Martina Sundén är båda kulturarbetare som på en dag fick se alla vårens inbokningar och uppdrag avbokade, som alla andra i deras bransch.

– Vi blev jätteglada när vi fick frågan om att hjälpa till med detta, för det är verkligen kris i branschen. Det känns fint att även kulturen uppmärksammas i detta.

Kalmar Live kommer att sändas direkt från teatercaféet på Kalmar Teater som i övrigt står tom. Programledarna kommer där att bjuda in lokala gäster och artister, samtidigt som kommunen hoppas kunna vara en samhällsinformatör direkt till målgruppen.

– Vi vill nå ut med samhällsnära information som är aktuell, och läget förändras ju varje dag så vi kommer definitivt att få en plats till det i det här konceptet, förklarar Martin Malmberg, verksamhetsutvecklare på Kalmar kommun och projektledare för Kalmar Live.

Martin Malmberg, verksamhetsutvecklare på Kalmar kommun är projektledare för Kalmar Live, Anna Rydell, Karin Asmundsson, kommunstyrelsens ordförande Johan Persson (S) och Martina Sundén.
Martin Malmberg, verksamhetsutvecklare på Kalmar kommun är projektledare för Kalmar Live, Anna Rydell, Karin Asmundsson, kommunstyrelsens ordförande Johan Persson (S) och Martina Sundén.

Karin Asmundsson, tidigare journalist på Östra Småland, kommer att fungera som reporter som bidrar med journalistiska inslag.

Varje sändning kommer att pågå under en timme och mer detaljer kring vilka gäster och intervjuer som kommer att belysas, kommer att meddelas under nästa vecka.

– Idén väcktes i helgen så vi har haft fem dagar på oss att få till det här och jag vill poängtera att alla partiers gruppledare har varit överens om den här satsningen, förklarar Johan Persson.

Planen är att Kalmar Live kommer att sändas via Kalmar kommuns hemsida www.kalmar.se.

– Och även om vår målgrupp är Kalmarborna så är ju hemsidan öppen för alla, poängterar Johan Persson.

Parallellt med livesändningarna från teatercaféet kommer Kalmar Teater också att genomgå en välbehövlig renovering.

– Serviceförvaltningen såg en chans att passa på att renovera in- och utvändigt. Fasaden kommer att renoveras och taket bytas, samtidigt som man även kommer att förstärka bjälklaget ovanför scenen, berättar Jörgen Astner som minns att den senaste renoveringen av teatern skedde 1987.

Sara JonassonSkicka e-post
Så här jobbar Kalmarposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.