Kalmarbo vann miljonvinst

På lördagskvällen var en 75-årig man från Kalmar en av sex personer som fick alla rätt på lotto. De sex vinnarna fick dela på drygt nio miljoner kronor vilket gjorde att de fick omkring 1,5 miljoner kronor vardera.
Publicerad 13 januari 2020
Foto: Pressbild

Bara några dagar innan sin födelsedag såg mannen att han hade ett missat samtal från Svenska Spel. Han inspekterade då sina stående lottorader som han haft sedan många år tillbaka – en av raderna prickade in alla sju rätt.

– Det är helt fantastiskt! Oj oj oj, jag har spelat i så många år så det var på tiden, säger mannen till Svenska spels vinstkommunikatör några minuter efter vinsten.

Kalmarbons spelkvitto på 72 kronor som var inlämnat på ICA Maxi Stormarknad i Kalmar gav en utdelning på 1 549 212 kronor.

– Vi får se vad jag gör med pengarna, men nu finns ju en möjlighet att placera i aktier. Jag är ju pensionär så jag får tänka på barnen. Det är svårt att tänka sig en bättre födelsedagspresent än en miljonvinst på Lotto, säger mannen i ett pressmeddelande.

Mannen önskar vara anonym.

Linus GunnarssonSkicka e-post
Så här jobbar Kalmarposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.