Annons

Kalmarmördare vill gifta sig med annan mördare

De två dömda mördarna Sara Lundblad och Natalia Pshenkin vill gifta sig med varandra. Men myndigheterna sätter stopp – paret får inte träffas.
Publicerad 28 april 2020
Foto: Leif Ingvarson/Mostphotos

År 2015 dömdes Sara Lundblad till 18 års fängelse efter att hon, tillsammans med sin dåvarande pojkvän, mördat sin pappa Göran Lundblad i Norra Förlösa utanför Kalmar. Sara avtjänar sitt straff på kvinnoanstalten i Ystad.

Annons

Sedan några år tillbaka har Sara brevväxlat med en annan dömd mördare – Natalia Pshenkin, det rapporterar Aftonbladet.

I februari 2005 tog sig Natalia in i sin före detta sambos lägenhet i Gnesta. Tillsammans med två män dödade hon ex-sambon med flera hammarslag och knivhugg. Natalia nekade till brott men dömdes till livstids fängelse för mord av Svea hovrätt.

Känslorna för varandra växte under brevväxlingen och de inledde ett distansförhållande. Under våren 2019 förlovade sig Sara och Natalia. Nu vill paret gifta sig med varandra – men myndigheterna sätter stopp för planerna, skriver Aftonbladet.

De dömda mördarna får nämligen inte träffa varandra. Natalia får inte permission från Hinseberg för att åka till kvinnoanstalten i Ystad och Sara får heller inte åka till Hinseberg.

Kriminalvården skriver i flera beslut att mot bakgrund att båda kvinnorna är dömda för grov våldsbrottslighet och intagna i anstalt skulle okontrollerade besök kunna äventyra säkerheten på anstalten.

Kriminalvården skriver i ett beslut att skriver att okontrollerade besök inte kan beviljas då det kan äventyra säkerheten på anstalten. Det mot bakgrund att båda kvinnorna är dömda för grov våldsbrottslighet och är intagna i anstalt.

Linus GunnarssonSkicka e-post
Så här jobbar Kalmarposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons