Annons

Kampradstiftelsen skänker 10 miljoner för att mildra effekterna av coronaviruset

Familjen Kamprads stiftelse skänker 10 miljoner kronor till tre olika initiativ som ska förbättra livskvaliteten för äldre och stödja entreprenörskapet i Småland.
Publicerad 6 april 2020
Foto: Roland Magnusson / Mostphotos

De tre initiativen har startats med anledning av coronakrisen och fokuserar på de äldre i Småland och på människor i branscher som drabbats särskilt hårt.

Det första initiativet som stiftelsen vill bidra till riktar sig mot att minska äldres isolering. Stiftelsen stödjer aktiviteter som genomförs med digital teknik, inköp av utrustning eller förstärkning av personella resurser. Samtliga kommuner i Smålands tre län omfattas av projektet. Stiftelsen kontaktar omsorgscheferna i Smålands kommuner om hur pengarna ska användas.

Annons

Det andra projektet är att gynna lokal handel och samtidigt göra de äldres vardag lite bättre. I en pilotomgång deltar tre kommuner i Småland där målet är att utveckla produkter och tjänster inom den lokala handeln för bland annat äldre personer i isolering.

Det tredje projektet handlar om kompetensinsatser för människor i branscher som drabbas särskilt hårt. Man öppnar möjligheten att gå en nätbaserad kurs vid Linnéuniversitetet inom flera olika ämnesområden där kurserna är öppna för alla.

Linus GunnarssonSkicka e-post
Så här jobbar Kalmarposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons