KFF lanserar soffbiljett – kan bli ”publikrekord”

Publicerad 20 mars 2020
Foto: Per-Olof Persson

Nästa torsdag spelar Kalmar FF mot Jönköping Södra på Gasten IP i en träningsmatch. Matchen kommer att spelas utan publik med anledning av spridningen av coronaviruset. Därför lanserar nu Kalmar FF, tillsammans med Supporterunionen, ”soffbiljetten”.

– De allra flesta i dessa dagar är nog lite oroliga och frustrerade att inte kunna leva sina liv som vanligt, och vi fotbollssupportrar är inget undantag. Allra helst hade vi velat vara på Gasten i vårsol för att studera detaljer inför den allsvenska premiären. Men när detta nu inte är möjligt är det självklart att vi ska stötta föreningen och laget på det sätt vi kan. Jag uppmanar samtliga med rödvita hjärtan att köpa soffbiljetter för att visa spelarna att stödet är oförändrat, för att ge föreningen ovärderlig ekonomisk stöttning och inte minst visa för oss alla vilket stort engagemang som finns för Kalmar FF, säger Joakim Persson, ordförande Supporterunionen till Kalmar FF:s hemsida.

Trots tomma stolar på Gasten hoppas Kalmar FF:s klubbchef Lucas Nilsson att platserna säljs med de fiktiva biljetterna.

– Det är väldigt tråkigt att våra supportrar inte kan närvara på nästa torsdags träningsmatch. Matcher är inte detsamma utan vår fantastiska publik. Vi hade sett fram emot ett fullsatt Gasten IP i det som skulle vara genrepet till Allsvenskan. Men vi stöttar givetvis beslutet att spela inför tomma läktare då vi vill ta ansvar i denna påfrestande situation, tillsammans med de andra allsvenska klubbarna, och förhindra ytterligare smittspridning av coronaviruset. Nu hoppas vi istället kunna fylla Gasten IP med fiktiva biljetter där spelarna ändå känner av vilket stöd som finns utifrån från alla supportrar.

Linus GunnarssonSkicka e-post
Så här jobbar Kalmarposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.