Annons

Klart: Kommunen öppnar coronaboende

Tidigare i veckan konstaterades Mörbylånga kommuns bekräftade fall av covid-19 bland omsorgstagare inom hemtjänsten. Nu förbereder kommunen ett särskilt boende på Rönningegården i Mörbylånga för omsorgstagare med bekräftad covid-19-infektion.
Publicerad 29 april 2020
Foto: Mörbylånga kommun

Avdelningen Kvarnen kommer att göras om till ett särskilt coronaboende för personer som bekräftats smittade. Syftet med att göra ett särskilt boende är att minska smittspridning inom kommunens verksamheter.

– Just nu håller vi på att ta fram rutiner för det här boendet och i det arbetet har vi Region Kalmar läns hygiensjuksköterska till hjälp, säger Ann-Katrin Ståhl, socialchef i ett pressmeddelande.

Annons

Kommunen kommer dessutom inom kort att gå ut med en internannons där de söker frivilliga som vill arbeta på det nya coronaboendet samt i ett coronateam inom hemtjänsten.

– Planeringsarbetet har pågått under en längre tid och i nästa vecka hoppas vi ha alla delar på plats, vilket känns väldigt bra, säger Ann-Katrin Ståhl.

Linus GunnarssonSkicka e-post
Så här jobbar Kalmarposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons