Kommunen hjälper till med inköp till riskgrupper

Mörbylånga kommun tillsammans med flera livsmedelsbutiker och frivilligorganisationer presenterar på onsdagen en ny servicetjänst för inköp av varor.
Publicerad 25 mars 2020

Initiativet är till för personer som bor i Mörbylånga kommun och tillhör en riskgrupp för covid-19 och inte har möjlighet att få stöd med inköp av varor av vänner eller bekanta. Enligt Folkhälsomyndigheten tillhör du en riskgrupp om du är över 70 år, har en hjärtsjukdom, lungsjukdom, kraftigt nedsatt immunförsvar eller dylikt.

– Alla helgfria vardagar mellan klockan 08.00-16.00 har personer som tillhör en riskgrupp möjlighet att kontakta Mörbylånga kommun för att beställa hjälp med inköp av varor i livsmedelsbutiker. Det känns jättebra att kunna erbjuda den här servicen till våra medborgare som vi tror kommer göra skillnad för många där ute i byarna, säger Kim Ahlqvist, kommunikationschef i ett pressmeddelande.

Så här nyttjar du tjänsten

För att beställa varor genom Mörbylånga kommuns servicetjänst ska man ringa till telefonnummer 0485-477 00 mellan klockan 08.00-16.00 under helgfria vardagar. Kapaciteten är begränsad, och leverans kan inte garanteras samma dag.

Flera livsmedelsbutiker, föreningar och frivilligorganisationer i Mörbylånga kommun har anslutit sig till tjänsten.

– Responsen kring det här initiativet har varit väldigt bra och vi är glada över de frivilligorganisationer och föreningar som valt att ansluta sig. Vi vill gärna ha in fler aktörer i detta, säger Matheus Tholin, natur- och fritidsutvecklare.

I dagsläget är följande butiker kopplade till tjänsten:

• ICA Nära Grönhögen

• ICA Nära Mörbylånga

• ICA Supermarket Almérs

• ICA Kvantum Färjestaden

Föreningar och frivilligorganisationer:

• FBC Kalmarsund

• Svenska kyrkan Södra Öland

• Arbetsmarknadsenheten, Mörbylånga kommun

• Kuggen, Mörbylånga kommun

Linus GunnarssonSkicka e-post
Så här jobbar Kalmarposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.