Kommunen öppnar två medborgarkontor

Kommunen satsar på att öppna två medborgarkontor för att ge bättre service till invånarna.
Publicerad 5 februari 2020

Mörbylånga kommun öppnar två nya medborgarkontor för att öka medborgarnas ökade krav på tillgänglighet och service. Det ena öppnar i Ölands köpstad på biblioteket i Färjestaden. Det andra kontoret öppnar på biblioteket i Södra Möckleby.

– Avståndet till kommunhuset kan vara en utmaning för många av våra invånare. Tack vare att våra sammhällsvägledare, med hjälp av den nya digitala tekniken, kan utföra våra ordinarie arbetsuppgifter, var de än befinner sig kan vi nnu möra våra medborgare närmre deras hem, säger Kim Ahlqvist, kommunikationschef, i ett pressmeddelande.

Tanken är att medborgare kan vända sig till kontoren om de behöver hjälp med kommunala tjänster eller har andra frågor som kommunen kan hjälpa till med.

– Det kan vara e-tjänster, hjälp med att fylla i blanketter, hämta ut vattenprover, få svar på frågor, får hjälp med att boka lokaler eller andra ärenden som kan göra liver enklare för våra medborgare, säger Kim Ahlqvist.

Medborgarkontoret i Färjestaden invigs den 28 februari och det i Södra Möckleby 2 mars.

Satsningen av de två nya medborgarkontoren ryms inom den befintliga budgeten.

Linus GunnarssonSkicka e-post
Så här jobbar Kalmarposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.