Annons

Kommunen släpper Ekopodd: ”Väldigt spännande”

På torsdagen släpptes det första avsnittet av Ekopodden, som är ett sätt att kommunicera miljö-, klimat- och hållbarhetsfrågor till invånare i Kalmar kommun. Podden handlar om klimatatet och Kalmar.
Publicerad 9 april 2020
Elvira Laneborg och Sara Gripstrand
Elvira Laneborg och Sara GripstrandFoto: Kalmar kommun

Tanken är att inspirera fler för att öka takten i omställningsarbetet till ett grönare Kalmar. Målet om en fossilbränslefri kommun till år 2030 står i centrum. Poddens två huvudtalare är Kalmar kommuns strateg för ekologisk hållbarhet Sara Gripstrand och kommunens miljöutvecklare Elvira Laneborg.

– Vår idé är att prata om klimat och miljö på ett enkelt sätt, med resonemang och funderingar snarare än exakta svar. Vi kommer bjuda på tips och goda exempel snarare än pekpinnar och bannor, säger Elvira Laneborg, miljöutvecklare och initiativtagare i ett pressmeddelande.

Annons

– Vi är båda nybörjare i poddvärlden men testar oss fram och tar gärna emot tips från allmänheten på frågor som de tycker att vi ska ta upp. Det är väldigt spännande att hitta nya arbetssätt, det behövs både i coronatider och annars, säger Sara Gripstrand, strateg för ekologisk hållbarhet.

Inledningsvis kommer det att släppas ett avsnitt varje vecka. Det första avsnittet lanseras idag och till kommande poddavsnitt kommer även olika gäster att bjudas in.

Linus GunnarssonSkicka e-post
Så här jobbar Kalmarposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons