Konsumentverket har tagit fram vägledning för influencers

Konsumentverket meddelar att de tagit fram en ny vägledning för marknadsföring i sociala medier. Detta har man gjort för att underlätta för influencers och företag att göra rätt.
Publicerad 10 februari 2020
Foto: Victor Cap

Konsumentverket har de två senaste åren granskat ett 50-tal influencers och företag gällande marknadsföring i sociala medier. För inte så länge sedan kom även en dom i Patent- och marknadsöverdomstolen som betonar vikten av tydlig reklammarkering för inlägg som innehåller marknadsföring i sociala medier. Konsumentverket har nu tagit fram en ny vägledning för marknadsföring i sociala medier.

– Vi vill gärna att informationen sprids bland de influencers som arbetar med marknadsföring i olika former. Även företag som beställer reklam och de plattformar som samlar influencers kan ha nytta av vägledningen, säger Charlotte Söderlund, jurist på Konsumentverket i ett pressmeddelande.

Vägledningen finns att ta del av på konsumentverket.se

Nedan kan du se Konsumentverkets film ”Vägledning för marknadsföring i sociala medier”.

Linus GunnarssonSkicka e-post
Så här jobbar Kalmarposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.