Kraftsamling mot missbruk och beroende

På måndagen den 20 januari samlas aktörer i länet i en kraftsamling kring den nationella handlingsplanen mot missbruk och beroende i åldrarna 13-29.
Publicerad 20 januari 2020

– Målet med dagen är att skapa en ökad kunskap och lägga grunden för länets utvecklingsarbete. Målet är även att vi efter dagen har en samlad prioriteringslista som vi kan arbeta vidare med, säger Maria Minich Karlsson, utvecklingsledare för missbruk och beroende inom Region Kalmar län i ett pressmeddelande.

Under dagen medverkar politiker, chefer, medarbetare från alla delar av Region Kalmar län, länets kommuner samt Polisen.

– Detta är ett unikt tillfälle att få möjlighet att samla 150 engagerade medarbetare från olika delar av vårt län som brinner för denna fråga. Vi är väldigt glada över det stora intresse som dagen väckt, säger Maria Minich Karlsson.

Under dagen kommer det att presenteras statistik från länet och polismyndigehten i Kalmar län kommer att delge den aktuella narkotikasituationen i länet. Länsstyrelsen presenterar aktuell statistik för länet och pratar om revideringen av den regionala ANDT-strategin (alkohol, narkotika, dopning och tobak). ANDT-strategins mål är ett samhälle fritt från narkotika och dopning samt minskade medicinska och sociala skador orsakade av alkohol och ett minskat tobaksbruk.

Linus GunnarssonSkicka e-post
Så här jobbar Kalmarposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.