Krispigt fröknäcke
Ingredienser - 2 plåtar:
0,5 dl hampafrön
0,5 dl chiafrön
1,5 dl pumpakärnor
1 dl solrosfrön
2 tsk fiberhusk
1 dl bovetemjöl eller majsmjöl
2 krm flingsalt
0,5 tsk kanel
0,5 tsk kardemumma
05, dl kokosolja
2 dl kokhett vatten
Så gör du:
Blanda alla torra ingredienser i en bunke. Värm vattnet och låt kokosoljan smält ut i vattnet. Häll den heta vätskan i bunken med övriga ingredienser. Rör om så degen blir kletig och låt sedan stå en stund för att svälla.
Jag brukar dela degen i två delar och kavla ut en deg i taget mellan två bakplåtspapper. Pappret gör att det går enkelt och smidigt att platta ut och jag försöker få degen så pass platt att pumpakärnorna tar emot underlaget och kaveln.
Ta bort det översta pappret och strö flingsalt över.
Grädda mitt i ugnen i ca 45-60 min. Jag brukar försöka vänta in i det sista så de blir riktigt spröda och frasiga. Men det gäller att hålla koll så de inte bränns.
Låt knäcket svalna innan du bryter det i lagom stora bitar.