Kritikerrosad show med Magnus Carlsson kommer till Kalmar

Med ett bagage fullt av hitlåtar kommer Magnus Carlsson till Kalmarsalen med föreställningen ”Från Barbados till Gamla stan”.
– Det är en otroligt rolig show och det ska bli skitkul att äntligen komma ingång, säger Magnus Carlsson.
Publicerad 21 februari 2020
Foto: Mats Carlsson

Under 25 år har Magnus Carlsson varit en av Sveriges mest välkända artister både som frontfigur i Barbados, medlem i Alcazar och som soloartist. Nu tar han jubileumsshowen ”Från Barbados till Gamla stan” ut på en stor Sverigeturné.

– Det är en tillbakablick på de 25 första åren där det kickar igång med Barbados till Alcazar och till min egen solokarriär. Musiken i showen är nästan uteslutande listettor eller som på annat vis har blivit stora hits, säger Magnus Carlsson till KalmarPosten.

I showen får publiken följa med på en musikalisk resa med hits och personliga historier från sin långa karriär. Musiken i jubileumsshowen var nyligen Grammisnominerad och showen i sig var nominerad till "Årets Scen" på QX Gaygala.

– Jag dansar hjärtat ur kroppen men jag gör det med glädje. Det är otroligt energiskt och vi alldeles sjöblöta efter showen. Det går undan med klädbyten och koreografierna.

Förutom musiken får publiken ta del av stunder där Magnus berättar om sin ensamma barndom och hur det var att komma ut som gay tidigt i karriären. Manuset har Magnus skrivit tillsammans med Calle Norlén.

Foto: Mats Carlsson

– Jag har alltid haft en bra relation med min publik. Det är djupt där det ska vara djupt och roligt där det ska vara roligt. Calle har en otroligt rolig humor.

För tillfället befinner sig Magnus Carlsson i London för att förbereda och hämta ytterligare inspiration till showen.

– Jag har gått på en massa musikaler i en veckas tid. Det är klart att man sitter och analyserar hur de gör klädbyten, hur de trollar fram rekvisita, lyckas flyga i taket på ett snyggt sätt och levererar en känslig text.

I vår ger sig Magnus ut på vägarna för att möta publiken runt om i landet. Den 19 april kommer showen till Kalmar.

– Det känns som att jag varit i Kalmar ganska ofta. Jag har sjungit på Stortorget flera gånger och jag ska dit i sommar igen. Jag har spelat på Sandra också. Kalmar är lite av en nöjesknytpunkt i den landsändan.

Hur känns det nu inför turnén?

– Nu inser jag att det bara är en månad kvar. Det är bara att få igång motorerna igen och finjustera koreografin. Just nu innan turnén är man som ett barn på julafton. Showen ligger mig otroligt varmt om hjärtat. Det ska mest bara bli kul att få komma ut och träffa publiken igen och få dem att sjunga i två timmar. Närheten till publiken är det som är det roligaste med hela showen.

Foto: Mats Carlsson

Linus GunnarssonSkicka e-post
Så här jobbar Kalmarposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.