Länets sjukhus inför besöksförbud

Från och med fredagen den 13 mars klockan 16.00 inför Region Kalmar län besöksförbud vid länets tre sjukhus på grund av det nya coronaviruset.
Publicerad 12 mars 2020
Foto: VIKTOR CAP

Det betyder att man inte får besöka vänner eller anhöriga som är inlagda på en vårdavdelning på Länssjukhuset i Kalmar, Oskarshamns sjukhus eller Västerviks sjukhus.

Beslutet är taget med anledning av Folkhälsomyndighetens bedömning av risken för allmän smittspridning av coronavirus som mycket hög i Sverige.

– Region Kalmar län värnar om sina patienter och medarbetare. Att tillfälligt stoppa besök kan begränsa en eventuell smittspridning och skydda dem som är särskilt infektionskänsliga och utsatta, säger hälso- och sjukvårdsdirektör Johan Rosenqvist i ett pressmeddelande.

Dessutom kommer Region Kalmar län att rekommendera länets kommuner att besluta om besöksrestriktioner på äldreboenden och liknande verksamheter.

När det gäller andra ärenden på sjukhusen som inte handlar om besök gäller samma förutsättningar som vanligt.

Beslutet gäller tillsvidare.

Linus GunnarssonSkicka e-post
Så här jobbar Kalmarposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.