Annons

Länets sjukvårdspersonal kan behöva ändra semesterplaner

Publicerad 30 april 2020

Smittspridningen av covid-19 i länet ökar stadigt men långsamt.

– Det rör på sig långsamt. Vi vet inte hur kurvan kommer att se ut. Det kanske inte kommer att vara maxkapaciteten som kommer vara begränsande för oss utan snarare uthålligheten. Att det här kommer att ta lång tid. Det är någonting som vi alla behöver tänka på, både inom vården inom olika verksamheten som också ställt om på många sätt, och som privatperson. Det gäller att kämpa på, säger Lisa Labbé Sandelin, smittskyddsläkare.

Annons

För sjukvårdspersonalen kan detta betyda att man behöver se över sin planerade semester.

– Vi håller på att titta på det just nu. Som Lisa beskrev tidigare lutar det allt mer åt ett väldigt långdraget förlopp och det innebär att vi behöver se över vår sommarplanering. Vi kan absolut inte utesluta att vi behöver göra om semesterplanering inom vissa delar av sjukvården. Det är något vi håller på att analysera och se över just nu, säger Johan Rosenqvist, hälso- och sjukvårdsdirektör.

Linus GunnarssonSkicka e-post
Så här jobbar Kalmarposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons