1. Livsstilarrow-down
  2. Kultur & Nöjearrow-down
  3. Familjarrow-down
  1. Tjänsterarrow-down
  2. Annonseraarrow-down

De har skapat Lindsdal i miniatyr

Under läsåret 19-20 har barnen födda 2014 på Sjöängens förskola avdelning Igelkotten i Lindsdal haft ett temaarbete om sin närmiljö. Där har barn och pedagoger tillsammans utforskat och återskapat Lindsdal i miniatyr.
Ett Lindsdal i miniatyr skapat av barnen på Sjöängens förskola avdelning Igelkotten i Lindsdal.

Då förskolan är Grön-flagg-certifierad har arbetets syfte grundat sig i två av förskolans Grön flagg mål som handlar om mötesplatsen i närmiljö, såsom hur ser miljö, arkitektur samt tillgänglighet till affär, skog m.m. ut i Lindsdal samt målet om att få en insikt i hur hem och familjer kan se ut.

– Att vi bor olika, ser olika ut och att öka acceptansen för detta. Vi har lyft värden som allas lika värde och att känna stolthet för sitt hem och den man är, berättar personalen.

Barnen fick återskapa sina hem i 3D med hjälp av pärlor. För att kunna göra husen verklighetstrogna var grupperna tvungna att besöka och dokumentera hur de såg ut för att senare kunna återskapa husen. Vegetation var också en viktig del av återskapandet och där valdes att återskapa genom att rita av sina hem för att kunna göra detta som fotografi som de senare skulle kunna använda när vegetation skulle växa fram. Här synliggjordes att en stor del av Lindsdal består av grönområden, och buskar.

– Arbetet genomsyrades också av ordet hur? Hur vi ska återskapa?

Ett viktigt kännetecken för barnen var en lekplats vid Lindeberga.

– Detta valde vi att arbeta vidare med och vi var där vid ett flertal tillfällen för att samla in mycket detaljer som vi senare skulle ha användning för när vi skulle återskapa lekplatsen.När vi samlat in och skapat allt, var det dags att pussla ihop vårt Lindsdal!

Läs mer

Kalmar

Hög hotellbeläggning i Kalmar i juli

Nästan lika många besökare som i juli 2019.

Kalmar

Flera inbrott i garage och ladugårdar

Minst fem anmälningar om inbrott från samma område.

Nöje

Nöje: Byteatern ställer in fransk föreställning

”Det är så klart trist”

Kalmar

I natt: Polisen stoppade drograttfyllerist

Det var vid 00.24 natten till tisdagen som polisen beslutade sig för att göra kontroll av en personbil i Kalmar.

Kalmar

Blåljus: Inbrott på Trädgårdsgatan i natt

Det var vid 03-tiden som ett inbrott inträffade på Trädgårdsgatan i Kalmar.

Kalmar

Kalmar Vatten tar in extrahjälp – en utter

Uttern Ulla har fått en hedersroll. Hädanefter är det hon som presenterar vattenförbrukningen – i hopp om att spara vatten.