1. Livsstilarrow-down
  2. Kultur & Nöjearrow-down
  3. Familjarrow-down
  1. Tjänsterarrow-down
  2. Annonseraarrow-down

Malmö Stad betalar en halv miljon för ljudet av staden – inte aktuellt för Kalmar

Malmö stad har betalat 485 000 kronor till en kommunikationsbyrå för att de ska ta fram ljudet av Malmö. Att ha en egen ljudidentitet är man ensamma om bland landets kommuner och myndigheter.
– Det låter lite som ett revynummer om jag ska vara ärlig, säger Johan Persson (S)
Foto: rafabendo – Pixabay

Ljudet ska framförallt användas för filmer som produceras av kommunen men ska även kunna användas i andra sammanhang som på äldreboenden, busshållplatser och i parker. Bland annat har kommunikationsbyrån spelat in tystnaden på Stadsbiblioteket i Malmö, plask från simhallen och ljud från en skridskoinbromsning, detta rapporterar SVT Nyheter Skåne.

Tanken är att ljudarbetet kommer att minska kostnader för kommunen.

– Ja, tanken med det här är att vi ska använda våra resurser så bra som möjligt och vi har kostnader i dag där vi lägger onödigt mycket tid på att leta efter ljud till produktioner och licenskostnader för ljud och rättigheter. Det kommer vi att kunna minska framöver och räknar med att tjäna in det här på några år. Men det är inte det enda syftet utan det är också att vi ska kunna göra bättre och tydligare kommunikation med Malmöborna, säger Malmö stads kommunikationsstrateg Lucas Dietrichson till SVT.

Kalmar kommun har än så länge inga planer på att skapa sin egen ljudidentitet.

– Det har jag aldrig hört talas om. Det låter lite som ett revynummer om jag ska vara ärlig, säger Johan Persson (S)

– Vi har pratat om att vi ska se över tonaliteten i texter och bildval men inget angående ljud, säger Kommunikationschef Christina Bringfors Dahlgren

Foto: Linus Gunnarsson