Många nöjda med kollektivtrafiken i länet

85 procent uppgav att de var nöjda med den senaste resan med Kalmar länstrafik.
Publicerad 26 februari 2020

Foto: Region Kalmar län

Resenärer och allmänhet är allt mer nöjda med kollektivtrafiken i Kalmar län. Det visar resultaten av årets upplaga av Kollektivtrafikbarometern, som presenterades på tisdagen. I Kalmar län intervjuades 2 401 personer under 2019.

85 procent uppgav att de var nöjda med den senaste resan med Kalmar länstrafik. Det gör att länets kollektivtrafik behåller en topplats i de nationella mätningar från föregående år.

Störst förbättring, sett till föregående mätning, är dem sammantagna nöjdheten bland resenärer. Där klättrar Kalmar länstrafik fyra placeringar jämfört med år 2018.

– Vi är glada över att vi fortsatt ligger bra till nationellt vad gäller upplevd nöjdhet bland allmänhet och resenärer. Det är ett ständigt pågående arbete att förbättra service, bemötande och reseupplevelse för resenärerna. Vi kommer fortsätt arbeta för att bli bättre på alla punkter så att fler ska vilja åka kollektivt, säger trafikdirektör Karl-Johan Bodell, i ett pressmeddelande.

Gällande färdtjänst- och sjukresa i Kalmar län upplever nio av tio resenärer att de är nöjda med den senaste resan. Sett i ett nationellt perspektiv är färdtjänst- och sjukresenärer i Kalmar län mer nöjda med den senaste resan än genomsnittet i landet.

Fakta/Resultat för Kalmar länstrafik

Nöjdhet med den senaste resan: 85 procent nöjda, 4:e plats (85 procent 2018, 3:e plats)

Sammantagen nöjdhet bland resenärer: 66 procent nöjda, 7:e plats (65 procent 2018, 11:e plats).

Sammantagen nöjdhet allmänheten: 53 procent nöjda, 12:e plats (52 procent 2018, 14:e plats).

Marknadsandel av det motoriserade resandet: 14 procent av det motoriserade resandet (12 procent 2018)

Sammanfattad nöjdhet med färdtjänstresa: 92 procent år 2019.

Sammanfattad nöjdhet med sjukresa: 91 procent år 2019.

Linus GunnarssonSkicka e-post
Så här jobbar Kalmarposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.