Annons

Mörbylånga kommun går upp i stabsläge

Mörbylånga kommuns krisorganisation har varit aktiverad sedan den 12 mars med anledning av smittspridningen av det nya coronaviruset. Den 31 mars aktiverades krisledningsnämnden och nu tar kommunen ytterligare ett steg genom att gå upp i stabsläge.
Publicerad 15 april 2020
Foto: Kennerth Kullman/Mostphotos

Krisstaben har delats in i stabsgrupper som arbetar med olika ansvarsområden. De olika områdena är personalförsörjning, logistik och material, oro internt och externt samt prioritering verksamheter. Utöver stabsgrupperna finns krisledningsgruppen och en strategigrupp.

– Nu är det viktigt att vi tänker på uthålligheten eftersom det här tillståndet kommer att fortsätta ett bra tag till. Vi behöver även planera långsiktigt och strategiskt för livet efter coronapandemin, och då tror vi att arbetet i stabsgrupper är rätt väg att gå och mer effektivt än att alla ska springa på samma bollar, säger Ann Willsund, kommundirektör.

Annons

De olika stabsgrupperna kommer att rapportera till krisledningsgruppen. Syftet med stabsarbetet är att minska och begränsa smittspridningen men också att anställda samt medborgare ska känna sig trygga och välinformerade i kommunens arbete.

– En viktig punkt för oss är personalförsörjningen. En av stabsgruppen kommer att genomföra en kartläggning av befintlig arbetskraft och planera för nyrekrytering. De kommer även att planera för introduktion av nya medarbetare och stötta verksamheterna att genomföra sitt grunduppdrag vid måttligt eller stort personalbortfall. Våra medarbetare är vår största tillgång och resurs, säger Ann Willsund.

Linus GunnarssonSkicka e-post
Så här jobbar Kalmarposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons