GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Muséet ordnar enmanskonsert

Inställda turnéer, festivaler och evenemang fick sångerskan Ida Adée Olsson att kontakta Kalmar konstmuseum för att tillsammans erbjuda något som ändå bjuder in till möten. Den 31 mars ger hon och museet den första av fyra enmanskonserter, som alltså har en enda biljett.
Publicerad 25 mars 2020
När turnén i Storbritannien ställdes in på grund av corona-viruset, väljer öländska artisten Ida Adée Olsson istället att ge en enmanskonsert på Kalmar Konstmuseum.
När turnén i Storbritannien ställdes in på grund av corona-viruset, väljer öländska artisten Ida Adée Olsson istället att ge en enmanskonsert på Kalmar Konstmuseum.
Foto: @Mateoloz_

Det började med att den öländska artisten och låtskrivaren Ida Adée Olsson fick sin turné i Storbritannien inställd på grund av Covid-19. Hur fortsätter man att spela live och hur möter man sin publik under sådana omständigheter? Vad händer med mötet mellan oss människor i en situation när varje möte innebär ett risktänkande?

Adée fick inspiration av artisten Bon Iver som gjort flera framträdanden med en publik bestående av en ensam person. Något liknande skulle kunna utföras på ett säkert sätt även i Corona-tider. Hon började leta efter möjliga samarbetspartners men fick inte riktigt napp. Tills hon kontaktade Kalmar konstmuseum.

Konstmuseet hade precis sett sig tvungna att ställa in vårens programpunkter på grund av risken för smittspridning, men museet självt och utställningshallarna är fortfarande öppna. Precis som Ida gick de i funderingar om vilka konsekvenser allt detta får för mötet människor emellan. Hur visar vi medkänsla och samhörighet samtidigt som vi inte utsätter varandra för onödiga risker? Hur möts vi?

Museets chef Bettina Pehrsson nappade utan tvekan på Adées förslag, och resultatet kommer att bli fyra ”one-to-one”-konserter på Kalmar konstmuseum.

Fyra tisdagar i rad, med start 31 mars, kommer en person att bjudas in till en helt egen konsert med Adée i en av museets utställningar. Konserten kommer att filmas, och på det sättet bli tillgänglig för allmänheten några dagar senare.

Den enda biljetten till varje konsert lottas ut via Kalmar konstmuseums Facebook-sida fredagen innan varje konsert, den första alltså nu på fredag 27 mars.

Sara JonassonSkicka e-post
Så här jobbar Kalmarposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.