Annons

Namelle släpper ny musik: ”Alltid höjdpunkten”

På fredag släpper artisten och låtskrivaren Namelle, eller Elin Namnieks som hon egentligen heter, singeln “Don’t tell me what to do”.
– Det är jättekul att släppa ny musik. Det är alltid höjdpunkten att få ut ny musik och speciellt nu när man inte har någon möjlighet att spela live, säger Elin Namnieks.
Publicerad 27 april 2020

Foto: Sebastian Ekberg

– Mitt sound utvecklas hela tiden och det går mer åt det elektroniska hållet där jag trivs och känner mig hemma. Det är lite lekfullt, avskalat men med en kraftfull refräng. Många brukar digga med när de har fått tjuvlyssna på låten, säger Elin.

Annons

Låten handlar om att man är trött på att folk lägger sig i och att man önskar att de kunde fokusera på sina egna liv istället för att berätta vad man själv borde göra.

– Ofta får den som inte har någon partner eller inte dejtar någon stå ut med kommentarer som till exempel: ”Du borde dejta min kompis som är jättetrevlig”. Även mina föräldrar har sagt att det kanske är dags att skaffa någon partner. Den handlar om att inte vill bli tillsagd vad man ska göra.

Låten skrevs för ett år sedan i Växjö tillsammans med elever som studerar songwritingprogrammet på Linnéuniversitetet.

– Jag var där på camp i en veckas tid. Där gjorde vi grunden till låten, men det har tagit tid att få den helt klar. Jag har tagit den till en ny producent som har fått sätta sin prägel och jag har skrivit om lite delar.

Till vardags studerar Elin en låtskrivarutbildning och kan lägga all fokus på att skriva nytt material.

– Jag hoppas på att få ut två-tre låtar till i år, men det blir säkert fler. Nu har jag verkligen tid att finslipa dem. Jag hade en del spelningar inbokade i april men de har blivit avbokade eller framskjutna. Jag hoppas att det ska dyka upp nya möjligheter.

I samband med att låten släpps på fredag kommer Elin att delta i en livestream på studieförbundets Facebooksida där hon kommer att framföra låten. Sändningen startar klockan 18.00.

Linus GunnarssonSkicka e-post
Så här jobbar Kalmarposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons