Kalmar

Nordens största internationella darttävling till Kalmar

Kalmar ,

I sommar kommer 350 dartspelare från hela Europa samlas i KIFAB Arena i Kalmar för premiären av Nordic Super Cup, som blir Nordens största internationella darttävling.

Foto: Dmitry Rukhlenko

 

Sedan flera år tillbaka är Kalmar värd för Riksserien i Dart, som i år spelas den 24-26 april i KIFAB Arena. Tävlingen lockar nästan 1 000 dartspelare.

– Jag känner inte till någon annan darttävling i Europa som har så många deltagare. Kalmar blir något av ett dartmecka nu när vi får ytterligare ett stort dartevenemang. Vi ser fram emot att få visa upp staden för våra internationella gäster, säger William Appleton från arrangören Nordic Super Dart Club i ett pressmeddelande.

Nordic Super Cup vänder sig till både proffs och amatörer. Man räknar med att det kommer att locka mellan 350 och 400 dartspelare från olika delar i Europa.

– Arrangören uppskattar att evenemanget kommer att generera ca 1 200 gästnätter, under en vecka som ligger utanför högsäsong. Det blir ett bra tillskott till Kalmars evenemangsutbud och är också ett bra exempel på att KIFAB Arena skapar möjligheter för nya idrottsevenemang, under hela året. Det ligger helt i linje med hur vi vill utveckla Kalmar som evenemangsstad, säger Pär Israelsson, evenemangschef på Destination Kalmar i ett pressmeddelande.