GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Nu är ansökan till årets sandskulpturfestival öppen

På onsdagen öppnade ansökan till den åttonde upplagan av den populära sandskulpturfestivalen i Kalmar. Årets sandskulpturfestival hålls 6-10 juli.
Publicerad 12 mars 2020
Bild från 2017 års evenemang
Bild från 2017 års evenemang
Foto: Emmy Eliasson/Destination Kalmar

– Sandskulpturfestivalen i Kalmar har gott rykte och intresset för att vara med brukar vara stort. Varje år får vi in ansökningar från konstnärer från hela världen. I år kommer juryn att välja ut sju lag som kommer att få skapa fantastiska sandskulpturer vid Kalmarsundsbadet, säger Edwin Böck, som är konstnärlig ledare i ett pressmeddelande.

Under en veckas samlas en grupp internationella skulptörer vid Kalmarsundsbadet för att skapa imponerande konstverk av sand. De börjar med sitt arbete på måndagen och under veckan kan besökare se hur skulpturerna växer fram.

– Sandskulpturfestivalen är ett evenemang som sticker ut och som får stor uppmärksamhet även utanför Kalmar. Eftersom skulpturerna brukar stå kvar ganska länge är det ett populärt besöksmål under flera veckor och inte bara under festivalveckan, berättar Pär Israelsson, Destination Kalmar.

Kalmar International Sandsculpture Festival arrangeras sedan 2013 av Destination Kalmar med stöd av Kalmar kommun.

Linus GunnarssonSkicka e-post
Så här jobbar Kalmarposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.