GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Ny lista över vinterpärlor på Öland

För att uppmärksamma Öland under vinterhalvåret har Ölands Turismorganisation samlat säsongens utflyktstips i kombination med öppna matställen runt om på ön.
Publicerad 17 februari 2020
Foto: Kajsa Sjögren

Öländska vinterpärlor, som samlingen med utflyktstips kallas, är en samling av utflyktstips i kombination med vinteröppna matställen.

– Vad gör man på Öland på vintern? Det är en fråga vi ofta får på turistbyrån från både besökare, fritidshusägare, men även bofasta, som hör av sig och vill ha tips på aktiviteter. Öland har så många pärlor att uppleva året om och passar perfekt som dagsutflykt även vintertid, säger Madelene Hallström, turistbyråansvarig på Ölands Turismorganisation i ett pressmeddelande.

Ölands Turismorganisation har tagit fram en digital utflyktslista som innehåller tips på sju olika turer från norr till söder. Det är en blandning av vackra naturvandringar i Halltorps Hage, Rällaskogen, Borgholm och Mörbylånga till mer dramatiska upplevelser vid Byrums raukar, Dröstorps ödeby och Gråborg.

– Naturupplevelsen blir nästan starkare den här tiden på året när du kommer in efter en härlig utflykt med rosiga kinder, rörelse i benen och oförglömliga intryck av det dramatiska landskapet som vi har tillgängligt så nära oss, säger Madelene Hallström.

Dessutom ges förslag på olika vinteröppna restauranger och caféer i närheten av utflyktsmålen.

– Vi ser en efterfrågan av kombinationen; härlig utflykt tillsammans med god mat och fika. Det ger en minnesvärd upplevelse. Vi är så glada över att det under vintersäsong är så många restauranger och caféer runt om på ön som har öppet. Det är något som vi vill uppmärksamma. Vi hoppas att många får upp ögonen för våra öländska vinterpärlor och passar på att ge sig ut på en eller flera utflykter framöver, avslutar Madelene Hallström.

De sju öländska vinterpärlorna:

• Mörbylånga

• Horns kustväg & Löttorp

• Dröstorps ödeby & Gårdby

• Slottsskogen & Borgholm

• Gråborg & Färjestaden

• Halltorps Hage & Ekerum

• Rällaskogen & Stora Rör

Linus GunnarssonSkicka e-post
Så här jobbar Kalmarposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.