Ny lyrikföreställning låter äldre uppleva naturen

Byteaterns nya lyrikföreställning ”Ut!” har som mål att låta äldre uppleva naturen igen. Det blir en lyrisk resa till naturen tillsammans med Agnes Forstenberg.
Publicerad 19 januari 2020
Foto: Byteatern/Emelie Lund

Tanken är att ge en bit av naturen till de äldre som inte har möjlighet att ta sig dit själva. I föreställningen får publiken lyssna till naturlyrik och ljud samt ta del av sinnliga upplevelser.

– Jag längtar nästan alltid efter att vara i naturen. Jag vill lyssna på tystnad och betrakta liv och ting som människan inte varit med och skapat. Jag tror att det är en längtan som jag delar med många, säger Agnes Forstenberg som i vår turnérar med föreställningen Ut! för äldre i länet.

Med ”Ut!” hoppas man kunna återuppväcka minnen av natur.

– De flesta av oss har starka minnen och relationer till skogen, vattendragen, sjöarna, fälten och havet. Det känns särskilt viktigt att göra detta för dem som har svårare att själva ta sig ut i naturen, säger Daniel Rylander, teaterchef på Byteatern Kalmar Länsteater.

Ut! har premiär den 5 mars och turnérar sedan under våren på äldreboenden och på träffpunkter.

Linus GunnarssonSkicka e-post
Så här jobbar Kalmarposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.