Annons

Nytt initiativ ska hjälpa djur i sorg och saknad

Varje år dör omkring 90 000 människor i Sverige och i många fall lämnas ett sällskapsdjur kvar i sorg och saknar. Nu har begravningsföretaget Fonus, tillsammans med Djurskyddet Sverige, startat ett initiativ för att hjälpa ensamma sällskapsdjur att hitta ett nytt hem.
Publicerad 13 april 2020
Foto: Victor Cap

– Genom det här initiativet har vi satt husdjuren, som förlorat sin matte eller husse, i centrum. Vi vill göra det möjligt att förmedla nya relationer mellan människor och husdjur, säger Michael Sylvan, kontorschef Fonus Kalmar.

På Fonus hemsida går det att se bilder på och läsa mer om de djuränklingar som just nu söker nya hem. I Vita Arkivet går det även att berätta vad man vill ska hända med sitt sällskapsdjur vid en bortgång.

– Jag som haft djur i hela mitt liv tycker att det är ett fantastiskt initiativ. Djuren är värda en värdig hantering, att de inte blir behandlade som skräp den dagen ingen kan ta hand om dem längre. Därför tycker jag personligen att det här är ett bra initiativ. Djuren påverkas väldigt av att förlora den människa de har levt med under många år. Det blir en helt ny situation när husse eller matte rycks bort. Det är bra att kunna hjälpa att omplacera djuren till människor som verkligen vill ha dem.

Linus GunnarssonSkicka e-post
Så här jobbar Kalmarposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons