Nytt motorevenemang anordnas på Öland

Cabrioletbilar uppmärksammas via det nystartade evenemanget Öland Cab Tour som kommer att äga rum på Öland i sommar.
– Det är en underbar känsla att åka i naturen och känna dofter, säger Gert Aldén, en av arrangörerna.
Publicerad 21 januari 2020
Foto: Pressbild

Den 6 juni infaller inte bara Sveriges nationaldag utan även den landsomfattande Motorhistoriska dagen. I samband det anordnar motorentusiasterna Pia Alvarsson, Bo Hemmingsson, Kjell Gehammar, Jörgen Wikestam, Kjell Jakobsson och Gert Aldén ett nytt evenemang – Öland Cab Tour. Evenemanget är öppet för alla cabriolet/Targabilar av europeiskt ursprung.

– Anledning till att vi valde cabrioleter är för att det förekommer inte så många träffar med bara cabrioleter och vi ville nischa oss lite, säger Gert Aldén.

Deltagarna kommer att samlas på Borgholm torg på morgonen för att sedan ge sig ut på en tio mil lång runda på Öland. Under rundan kommer man att göra några stopp för frågesport och kroppkakslunch ute i det fria. Motorjournalisten Johannes Gardelöf är konferencier och speaker för touren.

Efter rundan blir det prisutdelning på Borgholms torg och kvällen avslutas med middag på Strand hotell där konferenciern Johannes Gardelöf kommer att hålla ett motorrelaterat kåseri.

– Jag har en cab själv och den använder jag bara när det är fint väder. Jag har kört motorcykel och där sitter man ju i det fria, men jag gillade inte riktigt det. Så jag köpte en cabriolet med märket Morgan istället. Det är en underbar känsla att åka i naturen och känna dofter. Det är en frihetskänsla för att använda ett slitet uttryck.

Linus GunnarssonSkicka e-post
Så här jobbar Kalmarposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.