Ökning på återvinningscentraler i coronatider

Med anledning av den rådande pandemin håller sig människor i större utsträckning i hemmet. Det verkar leda till att man är mer benägen att rensa ut gammalt bråte. Det märker man på Kalmarsundsregionens renhållare, KSRR, som har elva stycken återvinningscentraler i länet.
Publicerad 6 maj 2020
Foto: KSRR

– Vi har bilräknare på våra anläggningar och statistiken visar att vi hade 45 000 besökare i april, det är 10 000 fler jämfört med förra året. Men samtidigt ska man komma ihåg att vi har öppnat fler återvinningscentraler. Slår man ut siffrorna kanske de inte är så spektakulära, men vi har absolut fler besökare, säger Ulrika Bergström, Kommunikationsansvarig på KSRR.

– Istället för att åka till en släkting uppe i Dalarna är man hemma och röjer i sitt förråd. Många jobbar hemifrån och även om jobbar hela dagen sparar man in restid och har mer tid hemma.

Ökningen innebär ingen större förändring i KSRR:s arbete, men man har fått förstärka med ytterligare personal.

– Vi har höjd för att ta emot många besökare. I den bemärkelsen inga konstigheter. Vi har fått förstärka med personal på en del håll. Vi har öppet som vanligt, man är välkommen om man är frisk och inte har symtom. Det har fungerat alldeles utmärkt hittills och jag vill uppmana att man håller avstånd och lyssnar på personalens instruktioner.

Linus GunnarssonSkicka e-post
Så här jobbar Kalmarposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.