Omsorgsnämnden inrättar nytt stipendium

Publicerad 19 mars 2020
Foto: Pixhill

Omsorgsnämnden introducerar sitt tredje stipendium för uppsatser skrivna av studenter på Linnéuniversitetet. Stipendiet avser uppsatser skrivna inom området e-hälsa eller välfärdsteknik för äldre. Den bästa uppsatser kommer att belönas med 10 000 kronor.

– Välfärdssektorn står inför en omfattande digitaliseringsutveckling och allt fler kommuner använder olika typer av e-hälsa och välfärdsteknik i äldreomsorgen. Det här kan bidra till ökad kvalitet, bättre arbetsmiljö och ökad attraktivitet för yrken inom äldreomsorgen, säger Michael Ländin (S), omsorgsnämndens ordförande i ett pressmeddelande.

– Intresset för äldreområdet är lågt på universitetets utbildningar och det är få studenter som skriver uppsatser om äldreomsorgen. Samtidigt finns ett stort behov av nya idéer och arbetssätt som kan leda utvecklingen framåt, Linda Erlandsson, kvalitets- och verksamhetsutvecklare på omsorgsförvaltningen.

Kriterier för att kunna tilldelas omsorgsnämndens stipendium för e-hälsa och välfärdsteknik:

• Uppsatsen behandlar e-hälsa/välfärdsteknik för äldre.

• Uppsatsen är godkänd av universitetet.

• Uppsatsen är skriven och inlämnad under aktuell period.

• Uppsatsen måste vara på kandidat-, magister-, eller masternivå.

Linus GunnarssonSkicka e-post
Så här jobbar Kalmarposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.