Kultur

Omtalad fransk dansföreställning med far och son till Kalmar

I september kommer förställningen Des Gestes Blancs till Byteatern Kalmar länsteater. Föreställningen, som beskrivs som humoristisk och varm, framförs av Sylvain Bouillet och hans åttaårige son Charlie Bouillet.
Publicerad 6 maj 2020
Foto: Mirabel White

Tillsammans stöter far och son på hinder som bara kan övervinnas genom ömsesidigt förtroende. Sonen följer i sin fars fotspår, och fadern imiterar sonen. Det blir ett improvisationsspel som syftar till att undersöka faderns identitet men också att i poetiska termer spegla olika åldrar av den manliga kroppen.

– Des gestes blancs är en annorlunda föreställning med en pappa och hans son, det lekfulla och varma uttrycket i deras koreografi känns extra efter- längtat i dessa tider av distans. Det är en föreställning som utstrålar ömhet och glädje, säger Kristina Flygare som är dansutvecklare på Byteatern Kalmar Länsteater.

Föreställningen spelas på lördagen den 12 september men redan dagen innan bjuds pappor från hela länet in med sina barn för en workshop. Byteatern efterlyser nu danssugna pappor med barn i åldrarna 6-12 år.

– Vi hoppas att många är sugna på att testa något nytt, även de som aldrig dansat innan, säger Kristina Flygare.

Biljetterna till föreställningen släpps 6 augusti. Till workshopen går det att anmäla sig redan nu via Byteatern Kalmar Länsteaters hemsida.

Linus GunnarssonSkicka e-post
Så här jobbar Kalmarposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.