1. Livsstilarrow-down
  2. Kultur & Nöjearrow-down
  3. Familjarrow-down
  1. Tjänsterarrow-down
  2. Annonseraarrow-down

Över stock och sten på två hjul

Under ett par veckor har Stefan Stolpe från Abloc byggt och i veckan gjordes de sista justeringarna för att Snurrom Bikepark kan anses färdig. KalmarPosten fick möjlighet att prova banan ihop med Friluftsfrämjandet och Abloc som står bakom projektet i samarbete med Kalmar kommun.

– Vi ville skapa en plats där man kan hänga och vara glad med sin cykel, där familjer kan cykla, grilla och umgås i naturen och där vi från Friluftsfrämjandet kan hålla till med vår cykelundervisning, förklarar Ulrika Persson, mtb-ansvarig och vice ordförande i Friluftsfrämjandet.

Se film från Snurrom Bike Park:

images8 bilder
enlarge

Läs mer

Nyheter

Regionen polisanmäler misstänkt dataintrång

Region Kalmar län har gjort en polisanmälan mot en medarbetare.

Kalmar

Två tjänstemän i Kalmar hotades till livet i går

Under onsdagen anmäldes två fall av hot eller förgripelse mot tjänsteman till polisen.

Öland

Så genomförs Victorialoppet i år

Den 40-åriga traditionen Victorialoppet genomförs virtuellt i år, på grund av den rådande pandemin. Det innebär att alla som vill genomföra loppet har möjlighet att göra det mellan 10 juli och 15 juli, var som helst i världen.

Kalmar

Bilist i hög fart tvärnitade – cyklist kraschade in i bilen

Bilisten körde även över en annan cyklists fot. Han misstänks nu för grov misshandel, vållande till kroppsskada och smitning från trafikolycka.

Kalmar

Blåljus: Man greps av polis under pågående inbrott

En man var i full färd med att göra inbrott i en fastighet, när personer från allmänheten fattade misstankar och larmade polisen.

Kalmar

Hon ser charmen i att tvätta i Klapphuset: ”Det är bra bevarat”

Generationer av Kalmarbor, mest kvinnor, har kommit för att skölja och klappa sin tvätt i Klapphuset. Ingegerd Petersson, som bor på Lindö, tog under tisdagen tillfället i akt att tvätta sina mattor i det fria.