Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Paret Billmark släpper uppföljare

I höst släpper Kalmarförfattarna och makarna Mats och Susan Billmark en uppföljare till succéboken Lär dig Leva som bland annat blev 2015 års mest sålda bok. I september kommer ”Lär dig leva NU” tillsammans med en praktisk handbok ”Lär dig leva i praktiken” och en ny uppdaterad version av ”Lär dig leva”.
© 2020 Fotograf Anna-Lena Ahlström
© 2020 Fotograf Anna-Lena Ahlström

Mats och Susan Billmark skrev Lär dig leva för att dela med sig av sina personliga erfarenheter av att komma tillbaka från utbrändhet. Boken blev en succé och blev bland annat 2015 års mest sålda bok. Mats och Susan Billmark har många trogna följare som länge har väntat på en uppföljare och för ett år sedan började paret att skriva.

– Vi skrev väldigt intensivt när vi var i Indien fem veckor i vinter. Under de första tre veckorna skrev vi varje dag och de två sista kom vår dotter Julia och hennes sambo och då hade vi mer semester. Men det var så härligt. Vi satt där i 28 grader värme och blev servade med allt. Hotellet gjorde i ordning så vi fick ett skrivbord i skuggan vid poolen och så kom de med indisk mat var tredje timme.

Mats Lindqvist Billmark på plats i Indien där stora delar av boken är skriven.
Mats Lindqvist Billmark på plats i Indien där stora delar av boken är skriven.
Foto: Susan Billmark

Mats och Susan har tidigare gett ut alla sina böcker själva men nu har de för första gången kontrakt med ett förlag.

– Vi kontaktade tre förlag och fick bud från alla tre. Vi valde Bookmark Förlag och de är helt fantastiska. Nu har vi ett helt team bakom oss på sex, sju personer med förläggare, redaktörer, presskontakter, PR-agenter och PR-byrå samt en nitisk redaktör. Det här kommer bli riktigt bra med ett enkelt och personligt upplägg, säger Mats och beskriver vidare.

– Varje kapitel bygger på en story om oss, eller om något eller någon som finns runt omkring oss och är aktuellt. Efter varje story kommer det ett eftersnack och även frågor till läsaren där hen får tänka efter och fundera. Varje kapitel avslutas med våra bästa tips och råd.

© 2020 Fotograf Anna-Lena Ahlström
© 2020 Fotograf Anna-Lena Ahlström

I Lär dig leva NU vill paret Bilmark hjälpa läsarna att ta kontroll över sina liv genom att bjuda på personliga anekdoter och reflexioner som blottar deras egen sårbarhet och beskriver vad som lett dem själva till framgång.

– Idag vet nästan alla hur de borde bete sig för att må bra. Men det är fortfarande få som vet hur man faktiskt gör för att förändra sitt liv, säger Susan.

Mats tillägger:

– Vi hade ingen aning om att världen skulle se ut som den gör idag när vi började skriva på boken. Men det är knappast någon tvekan om att ännu fler söker vägledning och förändring i tider som dessa.

– Vi är oerhört tacksamma för att få vara med och sprida de insikter som Mats och Susan Billmark delar med sig av, säger Claes Ericson, förlagschef på Bookmark Förlag.

– Vi vet hur mycket deras förra bok betytt för många och ser fram emot att kunna bidra till att nå ännu fler med deras budskap.

Lär dig leva Nu och Lär dig leva i praktiken släpps den 28 september. Den praktiska handboken är ett komplement med konkreta övningar och scheman att följa och fylla i själv. Samtidigt kommer också en ny uppdaterad och utökad upplaga av Lär dig leva som hittills getts ut i 24 länder. Susan och Mats kommer även att medverka på bokmässan i Göteborg.

Läs mer