Partystämning utlovas när Grease intar Kalmar: ”Energibomb”

Den 29 mars blir det brylkräm, skinnjackor och dansskor för hela slanten när föreställningen Grease intar intar Kalmarsalen.
– Det är jätteroligt, det är en underbar grupp och jag är helt klart jätteäldst bland dessa unga energiska och fantastiska människor. Det blir hit på hit på hit som bara dönar ut, säger Lotta Engberg till KalmarPosten.
Publicerad 31 januari 2020
Foto: Cesare Righetti

I huvudrollerna ser vi Anton Hagman som Danny, Caroline Johansson Kuhmunen som Sandy och Lotta Engberg som rektor Lynch tillsammans med stor ensemble och liveband. Totalt gästas 20 orter runt om i landet och för att möta det stora intresset i Kalmar har man satt in en extraföreställning.

Foto: Cesare Righetti

– Nu åker vi ut på turné och det är alltid speciellt. Man får komma till nya lokaler och ny publik. Hela ensemblen sitter i samma båt, vi reser ihop och bor ihop. Jag har varit jättemånga gånger i Kalmarsalen. Vi har bland annat haft uppstartsvecka där med Kicki, Bettan och Lotta.

Hur är det att spela i en klassiker som Grease?

– Jag tillhör den lyckliga 15-åringen som fick se den på bio. När man klev ut från salongen var man Sandy. Jag har fått flera erbjudanden om att vara med i musikaler under årens lopp men tackat nej, men när det var Grease så kände jag att det här vill jag inte missa.

Hur är det att spela Rektor Lynch?

– Jätteroligt, jag är en riktig bitch och riktigt sur. Jag klär mig i strikta kläder och har ingen smak. Jag ser fruktansvärt ut. Jag är van att alltid gå ut på scen med ett leende men här är det precis tvärtom – inte ett leende på läpparna.

Vad kan publiken förvänta sig?

– Folk har stått upp och dansat varenda kväll, man hör hur publiken sjunger med. Det blir en riktig energibomb. Det är lite ”party feeling”.

Linus GunnarssonSkicka e-post
Så här jobbar Kalmarposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.