Annons

Polisen ökar närvaro under valborg

Polisen i region syd kommer under valborgsmässoafton att ha ökad närvaro på vissa platser i syfte att skapa trygghet. Trots att många evenemang är inställda kommer polisen att vara extra synliga på platser där det av tradition samlas människor under valborgshelgen.
Publicerad 29 april 2020

Foto: Michael Erhardsson / Mostphotos, Karolina Sahlin / Mostphotos

– Vi kommer att finnas på plats i det trygghetsskapande och förebyggande perspektivet. Uppstår det störningar kommer vi i första hand att lösa det genom dialog, men jag vill be alla att medverka till att avstå från årets valborgsfirande och hitta andra sätt att fira med sina nära och kära, säger regionpolischef Carina Persson i ett pressmeddelande.

Annons

Polisens fokus kommer att vara på ungdomar och alkoholrelaterade frågor. Polisen har möjlighet att ställa in eller upplösa en allmän sammankomst eller offentlig tillställning som bryter mot de tillfälliga ordningsreglerna för att förhindra smittspridningen.

Linus GunnarssonSkicka e-post
Så här jobbar Kalmarposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons