I helgen är det premiär för vårens barnscen

Publicerad 20 januari 2020
Foto: Teatern Trassel

På söndag den 26 januari är det dags för det omåttligt populära barnbio på Kalmar teater. En gång i månaden visas gratis knatte- och barnfilm. Först ut är Stina Wirséns populära figurer i filmen ”Vem är var?” för de yngre deltagarna. De äldre barnen bjuds på den klassiska folksagan ”Prins Hatt under jorden”.

– Vi har jobbat in ett sätt de senaste terminerna som fungerar bra. Film för de yngsta barnen klockan 14 och efter filmen får de testa teaterkläder, kostymer och spännande hattar. Sen blir det en film för lite större barn. Det kommer väldigt många på det, och många som inte går på bio i vanliga fall, säger Emma Angelin-Holmén, Kulturutvecklare, Kalmar kommun.

På tisdagen den 21 januari släpps biljetterna till vårens barnföreställningar – ”Kurt och Kio”, ”Nu är du en höna” och ”Pomperipossa – en riktig gammal tossa!”

– Allting är gratis, det ska vara möjligt för alla. Det är fantastiskt!

Vårens barnscen

Barnprogrammet arrangeras av Kultur- och fritidsförvaltningen i Kalmar. Samtliga evenemang har fri entré men för teatern behövs förbokad biljett via Huvudbiblioteket eller Nortic.se. Teaterföreställningarna presenteras i samarbete med Kalmar Teaterförening och Riksteatern. För hela programmet, se appen ”KALMAR official”.

Linus GunnarssonSkicka e-post
Så här jobbar Kalmarposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.