1. Livsstilarrow-down
  2. Kultur & Nöjearrow-down
  3. Familjarrow-down
  1. Tjänsterarrow-down
  2. Annonseraarrow-down

Promenerande bokcirkel

En annorlunda bokcirkel tar nu form med hjälp av Svenska Kyrkan i S:t Johannes Församling i Kalmar. Med start onsdagen den 1 april träffas man utanför Johannesgården i Kalmar för att gemensamt gå en promenad och diskutera boken ”Jerusalem” av Selma Lagerlöf.
Annette Öderwall, Annika Johansson, Britten Robertsson, Sofie Walter och Linda Svensson går en tespromenad inför starten av den promenerande bokcirkel som S:t Johannes församling startar den 1 april.
Foto: Anna Braw

– För dig som vill komma ut på promenad, få känna gemenskap och tala om Selma Lagerlöfs bok Jerusalem. Vi läser ett stycke hemma och talar om det vi läst under tiden vi promenerar tillsammans, berättar Annika Johansson som är diakon i S:t Johannes församling i Kalmar.

– Vi tänkte att eftersom vi inte kan träffas i grupper inomhus så försökte vi tänka oss att ute kan man ju vara och nu börjar det dessutom bli lite varmare.

Församlingen tar emot anmälan från och med den 31 mars för att i god tid hinna lämna ut böcker till de som vill vara med.

– Vi i församlingen kommer att hjälpas åt att dela ut böcker. Sen berättar vi hur långt de ska läsa tills vi träffas första gången den 1 april klockan 14. Då går vi en kort, lugn och långsam promenad och så får man nya anvisningar till nästa gång. Det kommer att bli nio promenader det sammanlagt för att vi ska hinna läsa hela boken som är på totalt 582 sidor.

Läs mer

Kalmar

Hög hotellbeläggning i Kalmar i juli

Nästan lika många besökare som i juli 2019.

Kalmar

Flera inbrott i garage och ladugårdar

Minst fem anmälningar om inbrott från samma område.

Nöje

Nöje: Byteatern ställer in fransk föreställning

”Det är så klart trist”

Kalmar

I natt: Polisen stoppade drograttfyllerist

Det var vid 00.24 natten till tisdagen som polisen beslutade sig för att göra kontroll av en personbil i Kalmar.

Kalmar

Blåljus: Inbrott på Trädgårdsgatan i natt

Det var vid 03-tiden som ett inbrott inträffade på Trädgårdsgatan i Kalmar.

Kalmar

Kalmar Vatten tar in extrahjälp – en utter

Uttern Ulla har fått en hedersroll. Hädanefter är det hon som presenterar vattenförbrukningen – i hopp om att spara vatten.