Promenerande bokcirkel

En annorlunda bokcirkel tar nu form med hjälp av Svenska Kyrkan i S:t Johannes Församling i Kalmar. Med start onsdagen den 1 april träffas man utanför Johannesgården i Kalmar för att gemensamt gå en promenad och diskutera boken ”Jerusalem” av Selma Lagerlöf.
Publicerad 24 mars 2020
Annette Öderwall, Annika Johansson, Britten Robertsson, Sofie Walter och Linda Svensson går en tespromenad inför starten av den promenerande bokcirkel som S:t Johannes församling startar den 1 april.
Annette Öderwall, Annika Johansson, Britten Robertsson, Sofie Walter och Linda Svensson går en tespromenad inför starten av den promenerande bokcirkel som S:t Johannes församling startar den 1 april.Foto: Anna Braw

– För dig som vill komma ut på promenad, få känna gemenskap och tala om Selma Lagerlöfs bok Jerusalem. Vi läser ett stycke hemma och talar om det vi läst under tiden vi promenerar tillsammans, berättar Annika Johansson som är diakon i S:t Johannes församling i Kalmar.

– Vi tänkte att eftersom vi inte kan träffas i grupper inomhus så försökte vi tänka oss att ute kan man ju vara och nu börjar det dessutom bli lite varmare.

Församlingen tar emot anmälan från och med den 31 mars för att i god tid hinna lämna ut böcker till de som vill vara med.

– Vi i församlingen kommer att hjälpas åt att dela ut böcker. Sen berättar vi hur långt de ska läsa tills vi träffas första gången den 1 april klockan 14. Då går vi en kort, lugn och långsam promenad och så får man nya anvisningar till nästa gång. Det kommer att bli nio promenader det sammanlagt för att vi ska hinna läsa hela boken som är på totalt 582 sidor.

Sara JonassonSkicka e-post
Så här jobbar Kalmarposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.