Kalmar

Revyarna i Torsås har fullt upp inför FullTupp

Torsås Artikeln publicerades

Det är den åttonde nyårsrevyn i raden och för varje år ökar publikantalet. Förra årets nyårsrevy "Tuppvärmda" sågs av över 3 500 personer och kommunen har ett invånarantal på omkring 7 000. Det gör att man är en av de största revyerna i landet i förhållande till kommunens befolkningsmängd.

Hela ensemblen hemma hos producenten Peter Sjöstrand.
Foto: Revyarna i Torsås
Hela ensemblen hemma hos producenten Peter Sjöstrand.

Det är hårt slit och fullt fokus för revyarna i Torsås inför nyårsrevyn FullTupp som har premiär den 25 januari på Folkets hus i Torsås.

– Den heter inte FullTupp av en slump, vi har verkligen fullt upp, säger producenten Peter Sjöstrand.

Vad kan man förvänta sig av årets nyårsrevy?

– Publiken kommer att känna igen sig, det ska andas revyarna i Torsås. Innehållsmässigt sticker vi ut hakan på ett par nummer och ensemblen tänjer lite på gränserna.

En av nyheterna inför årets nyårsrevy är att det finns en ny medlem i ensemblen, Åsa Wågman.

– Det känns väldigt bra. Det är ett jätteroligt gäng, alla är välkomnande och det är en kul miljö, säger Åsa.

Under hösten har Åsa spelat mordgåtan i Hossmo tillsammans med revyproducenten Peter Sjöstrand. Det var då Åsa fick frågan om att vara med i revyn.

Åsa Wågman
Foto: Privat
Åsa Wågman

Har du tidigare varit med i en revy?

– Nej, det har jag inte. Det är lite pirrigt faktiskt. Det måste klaffa tempomässigt och replikerna måste komma rätt. Det är ett annat tempo och tajmningen är viktig. Jag har själv tittat på revyn innan och det är väldigt roligt att det kommer så många dit, så att det inte bara finns i Kalmar utan på landsbygden också.

Vad har du för förhoppningar?

– Att alla numren sitter som en smäck, att det blir fart och tempo. Att publiken kommer ha riktigt roligt med mycket skratt. Jag hoppas att det kommer mycket publik också såklart.

”Att alla numren sitter som en smäck, att det blir fart och tempo”
Åsa Wågman

På scen kommer vi att få se Pontus Larsson, Fredrik Magnusson, Åsa Wågman, Lotta Jansson, Tina Qvist, Nora Sjöstrand, Jennifer Briggsjö och Peter Sjöstrand.

Orkestern består av Patrick Stenholm (trummor), Leif Widerberg (saxofon), Kenn Beckström (gitarr), Karl-Henrik Runmark (piano), Bernt Johansson (bas) samt Rolf Eriksson (Trumpet)