Annons

Så blir coronaboendet i Mörbylånga

Evakueringsboendet på Rönningegården ska beredas för omsorgstagare som återvänder från sjukvården, som fortfarande är sjuka i covid-19-infektion, men anses vara för friska för att behöva vårdas på sjukhus.
Publicerad 4 maj 2020
Foto: Mörbylånga kommun

Avdelningen kommer att vara helt stängd och endast behörig personal med fullständig skyddsutrustning kommer att röra sig där. Teamet som arbetar på avdelningen kommer alltid att använda sig av full skyddsutrustning.

– Vi arbetar som alltid aktivt med smittskydd, basala hygienrutiner och följer noga de rutiner och riktlinjer som gäller för att skydda medarbetare och brukare från smitta. Vi har ett nära samarbete med Region Kalmar län och våra vårdcentraler i kommunen, säger Jennie La Fleur, enhetschef på evakueringsavdelningen, i ett pressmeddelande.

Annons

Teamet som jobbar på avdelningen genomgår en utbildning, noggrann genomgång av rutiner och utökat stöd och samråd med den medicinskt ansvariga sjuksköterskan. Man har utfört en riskbedömning och ett antal åtgärder har vidtagits. Bland annat kommer avdelningen att vara låst där endast sjuksköterskor, undersköterskor och vårdbiträden, extra nattpersonal och begränsat antal personer runt patienter har tillgång.

– I torsdags var regionens hygien-sjuksköterska på besök och gick igenom lokaler, rutiner och arbetssätt, vilket var positivt och givande. Hygiensjuksköterskan ansåg att valet av lokaler var mycket bra i syfte att använda till covid-19-patienter, säger Jennie La Fleur.

Ambitionen är att ha alla delar på plats någon gång under den kommande veckan.

Linus GunnarssonSkicka e-post
Så här jobbar Kalmarposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons