Annons

Så fördelas den extra Elitmiljonen

I det budgettillskott på fem miljoner kronor, som kultur och fritidsnämnden fick för att lindra de ekonomiska effekterna för föreningslivet i Kalmar med anledning av coronaviruset, har en miljon avsatts till extra elitstöd.
Publicerad 3 april 2020

Den extra miljonen har nu fördelats och mest pengar går till Kalmar FF och FBC Kalmarsund. Båda föreningarna har drabbats av hårda ekonomiska smällar. Kalmar FF:s säsongspremiär har skjutits till framtiden och FBC Kalmarsund blev snuvade på sitt första SM-slutspel.

– Vi har utgått från årets ordinarie elitstöd men valt att helt fokusera på de stora lagidrotterna som sitter med en kostnadsbild och avlönad personal i helt annan utsträckning än övriga föreningslivet. Situationen är tuff för föreningarna och dessa pengar täcker långt ifrån allt intäktsbortfall. Men jag hoppas att det är en välkommen slant som kan öka förutsättningarna för att Kalmarborna ska kunna titta på elitidrott även i framtiden, förklarar Marianne Dahlberg (S), ordförande i kultur- och fritidsnämnden i ett pressmeddelande.

Annons

Så här ser fördelningen ut:

• Kalmar FF 330 tkr

• FBC Herr 250 tkr

• IFK Kalmar 250 tkr

• FBC Dam 170 tkr

Linus GunnarssonSkicka e-post
Så här jobbar Kalmarposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons