Annons

Så fördelas polisaspiranterna i region syd

Förra veckan anlände 122 polisaspiranter till polisen i region syd. Under 2020 kommer regionen dessutom växa med 200 anställda.
Publicerad 20 april 2020
Foto: Kalle Blake

Vårens aspiranter i region syd placeras i samtliga polisområden. Fördelningen baseras bland annat på befolkningsmängd, brottsbelastning och avgångar. Kalmar Kronoberg får 23 aspiranter.

Fördelning aspiranter:

• Blekinge nordöstra Skåne: 16

• Kalmar Kronoberg: 23

• Malmö: 32

• Nordvästra Skåne: 24

• Södra Skåne: 27

Polisutbildningen omfattar fem terminers heltidsstudier och i utbildningen ingår sex månades aspiranttjänstgöring i en polisregion under de två sista terminerna. I aspiranter ingår bland annat att köra bil i tjänsten, lära sig om tjänstevapen och om polisiär konflikthantering.

Annons

Under 2020 kommer polisregion syd att växa med 200 anställda, hälften poliser och hälften civila.

– Vår övergripande inriktning är att stärka det lokala arbetet och utredningsverksamheten. Det gör vi både genom att tillföra resurser och genom att utveckla vårt arbete, säger regionpolischef Carina Persson till polisens hemsida.

Under 2019 växte region syd med 250 anställda. Siffrorna är en nettoökning då man dragit ifrån de som gått i pension eller slutat.

Linus GunnarssonSkicka e-post
Så här jobbar Kalmarposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons