Annons

Så mycket är dina oanvända prylar värda

Omkring 17 000 kronor är värdet av alla prylar som samlar damm i svenskarnas hem. Dessutom är det så mycket som var tredje sak i hemmet som inte längre nyttjas.
Publicerad 12 april 2020
Foto: Blocket

I undersökningen visar det sig att sex av tio svenskar planerar att vårrensa hemma och att hela 30 procent av alla prylar i hemmet inte längre fyller någon funktion. Det genomsnittliga värdet av alla prylar som inte länge används är cirka 17 000 kronor.

– Nu när många spenderar mycket tid i hemmet är det ett gyllene tillfälle att rensa bland sina ägodelar. Många kommer nog upptäcka att värdet av de oanvända prylarna dessutom är långt över 17 000 kronor när man väl börjat inventera vad som ligger bortglömt i garderober, förråd och garage, säger Tero Marjamäki, kommunikationsansvarig på Blocket i ett pressmeddelande.

Annons

- På våren passar många på att rensa ut och sälja det de inte längre använder och under annandag påsk är det som allra högst tryck på begagnatmarknaden. Träningsredskap, skrivbord och andra saker kopplat till hemarbete säljer extra bra just nu på Blocket och för föräldrar är det ett perfekt tillfälle att sälja av både kläder och hobbyprylar som inte längre passar.

Cyklar

Kyl & Frys

Trädgård & Uteplats

Trädgårdsmaskiner

Verktyg

Golf

Byggmaterial

Hyllor & Förvaring

Camping & Friluftsliv

Gitarr, Bas, Förstärkare

Kökstillbehör & Porslin

Barnkläder & Skor

Tvättmaskin & Torktumlare

Bord & Stolar

Träning & Hälsa

Spis & Micro

TV & Projektor

TV-spel

Trädgård & Uteplats

Surfplattor

Soffa

Cykel

Bilar

Utemöbler

Moped

Skrivbord

Soffbord

Byrå

Rolex

Fåtölj

Matbord

Växthus

Säng

Husvagn

Tv

Mopedbil

Bäddsoffa

Fönster

A-traktor

Vitrinskåp

Linus GunnarssonSkicka e-post
Så här jobbar Kalmarposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons