Annons

Sarah Berg tipsar – stilrent pyssel till påsk

Våren visar tydligt att varmare och ljusare tider är här och nästa vecka inleder vi påsken. Med corona-viruset i full blom har vi också fått tydliga restriktioner för hur vi bör fira påsken, allra helst utan sociala fysiska kontakter. Men vad kan vi då hitta på? Vi bad Kalmarbloggerskan Sarah Berg om tips på påskpyssel att underhålla oss med när vi nu håller oss hemma.
Publicerad 4 april 2020
Foto: Sarah Berg

På en runda i förra veckan, strax efter den där stormen som kom men som ingen knappt talade om, plockade vi med oss en massa nedblåst björkris hem.

Det kan alltid komma till användning tänkte jag. Det kanske trots allt blir påsk i år också?

Annons

Hemma tvinnade jag sedan ihop en krans till fönstret i hallen. Jag använde de tunnaste jag kunde hitta, och några från våra egna björkar i trädgården. Jag använde dem så fort som möjligt när de fortfarande hade lite fukt i sig och var formbara utan att gå av.

Den här kransen är inte helt olik att binda en krans av gran eller liknande fast jag har ingen stomme. Jag tog ett par kvistar och gjorde en grundstomme av, sen tvinnade jag ytterligare kvistar runt den och vek in ändarna i lagom "hål" i själva kransen. Ungefär som när du fäster en sytråd.

Jag tvinnade alla kvistarna åt samma håll, alltså alla medurs så att säga. Men jag tvinnade dem varannan mot mig och varannan från mig för att få ett lite mer böljande mönster i kransen. Slutligen satte jag de vackra fjädrarna i som jag köpte i Göteborg för många år sedan.

Ett litet fågelbo blev det också till bordet i matsalen och i det la jag de marmorerade påskäggen jag gjorde för många år sedan. Lite kul att de faktiskt fortfarande är fina, de har inte gulnat vilket jag trodde att de skulle göra.

Äggen är tomma ägg som jag har blåst ur och sedan marmorerat med hjälp av nagellack i ett vattenbad. Superenkelt!

bild 1/4
Sarah Berg är bloggare och kreatör med bloggen www.lifebysarah.se där du kan hitta fler tips för kreativa hemmadagar.
Urblåsta ägg som sedan marmorerats i vattenbad med nagellack.
En krans av björkris, utan stomme blir ett enkelt och stilrent pyssel till påsk och går självklart att pynta med olika tillbehör för andra säsonger eller högtider.
En mindre krans till sovrummet kanske?
Sarah Berg är bloggare och kreatör med bloggen www.lifebysarah.se där du kan hitta fler tips för kreativa hemmadagar.
Urblåsta ägg som sedan marmorerats i vattenbad med nagellack.
Sara JonassonSkicka e-post
Så här jobbar Kalmarposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons