Annons

Anställda på Södra Cell i karantän efter smittspårning

Ett tiotal personer på Södra Cell i Mönsterås har blivit kontaktade av smittskyddsläkare med anledning av en smittspårning.
Publicerad 9 mars 2020
Foto: Victor Cap

Än så länge är över 200 bekräftade smittade i landet och i samtliga fall pågår ett arbete med kontaktspårning i syfte att bryta smittkedjor. En sådan smittspårning har lett till Södra Cell i Mönsterås, vilket Barometern var först med att rapportera.

– Vi blev kontaktade av smittskyddsenheten i Kalmar och det visade sig att en entreprenör som har besökt oss förra veckan, och haft möte med ett antal personer, har konstaterats smittad. Då inleddes en smittspårning som ledde till vår arbetsplats, säger Marcus Svensson, presschef på Södra Cell.

Annons

Hur påverkar det här er?

– Det påverkar oss i den mening att ett tiotal personer har satts i karantän, de uppvisar inga symtom idag utan det är en ren säkerhetsåtgärd. Vi följer de råd och riktlinjer som vi får via Smittskyddsenheten. Det är klart att det uppstår en oro i sådana här lägen, vi jobbar med intern information till vår personal om vad som gäller. Vi tycker att det är viktigt att vi följer de råd och rekommendationer vi får.

– Det är viktigt att understryka att dessa personer inte är konstaterat smittade. Men vi vill tidigt skapa en barriär för att förhindra en fortsatt smittspridning om det skulle visa sig att någon ändå skulle vara smittad, säger smittskyddsläkare Lisa Labbé Sandelin i ett pressmeddelande om händelsen.

Ett 50-tal personer i länet har testats för det nya coronaviruset men ännu har ingen bekräftats smittad.

Linus GunnarssonSkicka e-post
Så här jobbar Kalmarposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons