Annons

Snart öppnar coronaboendet – fyra smittade inom omsorgen

Den nya avdelningen på Rönningegården i Mörbylånga för omsorgstagare sjuka i covid-19 är ännu inte i bruk. Hittills har nio personer anmält intresse om att jobba på avdelningen och ambitionen är att öppna inom en snar framtid.
Publicerad 7 maj 2020
Foto: Mörbylånga kommun

Den 29 april gjorde Mörbylånga kommun klart med att de skulle öppna ett särskilt boende på Rönningegården i Mörbylånga för omsorgstagare med bekräftad covid-19-infektion. I dagsläget är det ännu inte klart när avdelningen kommer att öppna.

– Vi jobbar stenhårt för att få allt färdigt. Vi måste flytta på några brukare som bort på korttid här just nu och få ordning på personalgrupp samt rutiner. Det är lite jobb kvar, men så fort vi får allt färdigt kommer vi att köra igång. Inom en snar framtid, vi känner oss ganska väl förberedda i dagsläget, säger Pernilla Ekholm-Slottner, omsorgschef.

Annons

Kommunen har gått ut med en internannons där de söker frivilliga som vill arbeta på det nya coronaboendet, samt i ett coronateam inom hemtjänsten.

– I dagsläget är det nio stycken som har anmält intresse om att jobba på avdelningen. Det skulle behövas åtta på dagen och två-tre på natten, så vi behöver några till. Men annonsen ligger fortfarande ute och det trillar in ansökningar.

Hittills har fyra personer inom kommunens verksamhet bekräftats smittade.

– Vi har fyra från vår verksamhet som är på sjukhus idag, som har konstaterats smittade i covid-19. Sen handlar det om individuell bedömning i samråd med regionen och den enskilde om de ska hem eller till avdelningen. Det beror på hur sjuka de är, men de har jag inga uppgifter om i det här läget.

Linus GunnarssonSkicka e-post
Så här jobbar Kalmarposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons