Annons

Solskenskonserter i digitalt format

Två somrar i rad har David Lönneborg från Öland arrangerat konserter på alvaret, under titeln Sunset Sessions. Nu livestreamar han fyra konserter via Facebook och första spelningen sker den 8 april med John Leo Carter.
Publicerad 1 april 2020
Foto: Michelangelo Miskulin

Premiären av Sunset Sessions på öländska alvaret skedde sommaren 2018 och fick en uppskattad uppföljning även förra sommaren.

– Jag hade funderat länge på hur jag skulle kunna lyfta fram lokala artister och musiker som inte får så mycket speltid i radio eller någon annanstans, och på ett väldigt enkelt sätt. Idén fick jag från ett besök på San Franciscos äldsta pub där publiken betalade det man tyckte artisten var värd. Man la pengarna i en hatt i pausen helt enkelt, berättar David Lönneborg.

Annons

Konceptet för live-spelningarna under april blir detsamma men konserten kommer att live-streamas från Sunset Sessions sida på Facebook och produktionen görs någonstans i Färjestaden.

– Är man frisk och vill se artisten live finns där plats för 6 personer, fem meter från scenen. Anmälan att sitta med live görs via ett PM på Facebook-sidan, berättar David.

Inför första spelningarna hade David inga höga förväntningar på publiksiffrorna, berättar han.

– Jag trodde det kanske skulle komma 25 pers om vi hade tur. Sista konserten 2019 hade över 400 personer som kom till oss, och då hade vi inte gjort någon reklam ens. Det känns riktigt bra och framför allt att folk vågar komma och lyssna på saker de aldrig hört förut.

Artisterna som spelar på Sunset Sessions!

• 6 april – John Leo Carter

• 13 april – Tre vänner & son

• 20 april – Björn Rosenström & Henrik Sverkersson

• 27 april – Kim Stranne & Michael Petersson

Sara JonassonSkicka e-post
Så här jobbar Kalmarposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons