Annons

Stabilt läge i länet

Det är för tidigt för att säga något om utvecklingen framöver, men läget för covid-19 i Region Kalmar är fortsatt stabilt och antalet inlagda har legat på en konstant nivå.
Publicerad 8 maj 2020
Foto: Linus Gunnarsson

Den gångna veckan har varit fortsatt stabil när det gäller covid-19-fall inom sjukvården. Antalet inlagda har legat på en konstant nivå. Det meddelar Region Kalmar i ett pressmeddelande under fredagen.

– Det är fortfarande för tidigt att säga något om utvecklingen framöver. Just nu kan man uppfatta det som att vi är på en platå där vi inte vet åt vilket håll det ska gå, säger hälso- och sjukvårdsdirektör Johan Rosenqvist.

Annons

På fredagen var totalt 37 personer inlagda med covid-19 på Länssjukhuset i Kalmar och Västerviks sjukhus. 7 av dessa vårdades också på intensivvårdsavdelning. Fram till fredagen har totalt 210 personer konstaterats smittade av de provtagningar som analyseras vid det mikrobiologiska laboratoriet i Kalmar.

- Nu när vi har så många bekräftade fall ger det oss också en bättre bild över smittspridningen i Kalmar län, kommun för kommun. Det är en övervikt på södra länet, inte minst Kalmar, Torsås och Mönsterås. I norra länet finns inte lika många bekräftade fall, säger smittskyddsläkare Lisa Labbé Sandelin.

Sju kommuner i länet har fler än tio bekräftade fall. Det är Kalmar 85, Västervik 24, Torsås 20, Mönsterås 20, Oskarshamn 16, Nybro 12 och Mörbylånga 11.

Vimmerby, Hultsfred, Högsby, Emmaboda och Borgholm har färre än tio fall och av patientsekretesskäl anger inte Region Kalmar län det exakta antalet för dessa kommuner.

Sara JonassonSkicka e-post
Så här jobbar Kalmarposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons