1. Livsstilarrow-down
  2. Kultur & Nöjearrow-down
  3. Familjarrow-down
  1. Tjänsterarrow-down
  2. Annonseraarrow-down

Linus Gunnarsson: Stanna upp en stund och bli medveten om kroppen

När det känns som att världen håller på att rasa är mindfulness viktigare än någonsin. Mindfulness är din förmåga att stilla tankarna och uppleva nuet. För några år sedan hade jag en helt annan relation till mindfulness. Jag gick en kurs där vi skulle gå runt med ögonbindel i en trädgård och lukta på blommor, det passade inte mig.

Jag förstod vikten av mindfulness när jag lärde mig att använda det som ett verktyg. När jag började att använda övningarna i vardagssituationer. Övningarna är extremt effektiva, både på mig och mina kunder. Då förstod jag, mindfulness är hälsans armékniv!

När du behärskar mindfulness får du superkraften att kunna möta alla dina problem med 100% närvaro. Om du till exempel känner dig stressad kan du fråga dig följande frågor: Hur känns stress? Vart i kroppen är stress placerad? Hur intensiv är känslan?

Det händer något magiskt när du möter en känsla “öga mot öga”. Om du till exempel sitter hemma på kvällen med ett klassiskt sötsug, testa att sätta dig ner med stängda ögon och “känn” på sötsugen. Visst är känslan i kroppen inte så intensiv som man först kunde tro?

Detta är en personligt skriven text i kalmarposten. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.

Känslor i sig är bara råa och fysiska sensationer. Det är när du låter dem påverka ditt tänkande som det skenar iväg. Vi har en förmåga att göra saker mycket värre än vad dem är.

Jag tänker på min hund som fullkomligt älskar att springa. Hon har inte förmågan att tänka i ord och reflekterar därmed aldrig över att det är jobbigt att springa. Hon uppskattar bara den enkla känslan av att känna pulsen i blodet och friheten att kunna springa snabbt. Det är först när du börjar tänka som du skapar problem för dig själv.

Testa själv! Om du upplever någonting som känns jobbigt eller obehagligt, stanna upp en stund och bli medveten om kroppen. Hur känns stress i kroppen? Hur känns ilska? Hur känns mjölksyra? Hur känns oro och ångest? Hur känns smärta? Försök att känna känslan utan att värdera den. Bli nyfiken på känslan!

Tack för den här gången. Vi ses som vanligt på Wellness Studio i Kalmar men också på Facebook (PT-Robin) och Instagram (ptrobin_kalmar).

Läs mer

Nöje

Aldestam fixar kräftskiva: ”Blir mest exklusiva i mannaminne”

Efter inställda middagen – partyfixaren löser privat fest.

Kalmar

Hög hotellbeläggning i Kalmar i juli

Nästan lika många besökare som i juli 2019.

Nöje

Nöje: Byteatern ställer in fransk föreställning

”Det är så klart trist”

Kalmar

I natt: Polisen stoppade drograttfyllerist

Det var vid 00.24 natten till tisdagen som polisen beslutade sig för att göra kontroll av en personbil i Kalmar.

Kalmar

Blåljus: Inbrott på Trädgårdsgatan i natt

Det var vid 03-tiden som ett inbrott inträffade på Trädgårdsgatan i Kalmar.

Kalmar

Kalmar Vatten tar in extrahjälp – en utter

Uttern Ulla har fått en hedersroll. Hädanefter är det hon som presenterar vattenförbrukningen – i hopp om att spara vatten.