unlock

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

  1. Livsstilarrow-down
  2. Kultur & Nöjearrow-down
  3. Familjarrow-down
  1. Tjänsterarrow-down
  2. Annonseraarrow-down

Linus Gunnarsson: Stanna upp en stund och bli medveten om kroppen

När det känns som att världen håller på att rasa är mindfulness viktigare än någonsin. Mindfulness är din förmåga att stilla tankarna och uppleva nuet. För några år sedan hade jag en helt annan relation till mindfulness. Jag gick en kurs där vi skulle gå runt med ögonbindel i en trädgård och lukta på blommor, det passade inte mig.
Detta är en personligt skriven text i kalmarposten. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.

Jag förstod vikten av mindfulness när jag lärde mig att använda det som ett verktyg. När jag började att använda övningarna i vardagssituationer. Övningarna är extremt effektiva, både på mig och mina kunder. Då förstod jag, mindfulness är hälsans armékniv!

När du behärskar mindfulness får du superkraften att kunna möta alla dina problem med 100% närvaro. Om du till exempel känner dig stressad kan du fråga dig följande frågor: Hur känns stress? Vart i kroppen är stress placerad? Hur intensiv är känslan?

Det händer något magiskt när du möter en känsla “öga mot öga”. Om du till exempel sitter hemma på kvällen med ett klassiskt sötsug, testa att sätta dig ner med stängda ögon och “känn” på sötsugen. Visst är känslan i kroppen inte så intensiv som man först kunde tro?

Känslor i sig är bara råa och fysiska sensationer. Det är när du låter dem påverka ditt tänkande som det skenar iväg. Vi har en förmåga att göra saker mycket värre än vad dem är.

Jag tänker på min hund som fullkomligt älskar att springa. Hon har inte förmågan att tänka i ord och reflekterar därmed aldrig över att det är jobbigt att springa. Hon uppskattar bara den enkla känslan av att känna pulsen i blodet och friheten att kunna springa snabbt. Det är först när du börjar tänka som du skapar problem för dig själv.

Testa själv! Om du upplever någonting som känns jobbigt eller obehagligt, stanna upp en stund och bli medveten om kroppen. Hur känns stress i kroppen? Hur känns ilska? Hur känns mjölksyra? Hur känns oro och ångest? Hur känns smärta? Försök att känna känslan utan att värdera den. Bli nyfiken på känslan!

Tack för den här gången. Vi ses som vanligt på Wellness Studio i Kalmar men också på Facebook (PT-Robin) och Instagram (ptrobin_kalmar).

Läs mer

Vinst för Kalmartjejer i Linköping

Sport

Vinst för Kalmartjejer i Linköping

Cupen är till för inbjudna lag som ligger i framkant i respektive distrikt.

Handplockat – plock och inspiration från Linda

Feature

Handplockat – plock och inspiration från Linda

”Att hitta saker på loppis, auktion eller någon köpmarknad för begagnat är lite av det roligaste jag vet”, skriver Linda Pettersson.

”Skynda långsamt och våga testa”

Kalmar

”Skynda långsamt och våga testa”

Kalmar i rörelse del 2 sätter fokus på löpning i allmänhet, och löparglädje i synnerhet!

Rörelse är målet

Nytt tema:

Rörelse är målet

KalmarPostens nya tema ”Kalmar i rörelse” är vårt sätt att bidra till en bättre folkhälsa i vår region. Tillsammans med Jonas Carlander, Matilda Taylor, Liselotte Klemming, Claes Hydvall och Patrick ”Poppe” Karlsson vill vi peppa och inspirera till rörelse på alla nivåer.

Nytt utegym vid Norrlidsbadet

Kalmar

Nytt utegym vid Norrlidsbadet

Lagom till sommaren står det nya utegymmet vid Norrlidsbadet klart för allmänheten.

Ironman Kalmar ställs in

Kalmar

Ironman Kalmar ställs in

Nu står det klart att Ironman Kalmar ställs in. Det meddelar tävlingsledningen nu på eftermiddagen via sin Facebook-sida.