unlock

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

  1. Nyheterarrow-down
  2. Avdelningararrow-down
  3. E-tidning
  4. Söksearch
  1. Tjänsterarrow-down
  2. Annonseraarrow-down
  3. Tipsa oss!

Start för nytt vinterlöpningskoncept

Runacademy har löpargrupper runt om i Sverige och syftet är att sprida löparglädje och få fler att lära sig hur löpning kan bli roligare. Nu startar man ett nytt koncept – ”Winter camp”.
Anna Lidzén, Jonas Andersson, Daniel Olsson, Marie Lindquist rekade en bana för gruppen i fredags kväll.
Anna Lidzén, Jonas Andersson, Daniel Olsson, Marie Lindquist rekade en bana för gruppen i fredags kväll.
Foto: Privat

Runacademy har funnits i Kalmar och Färjestaden ett par år. Löpargrupperna har kört tillsammans på våren och hösten med ett uppehåll under vinterhalvåret. Nu startar man upp ”Winter camp” för den som även vill hålla igång under vinter.

– Vanligtvis kör vi löpargrupper en hösttermin och en vårtermin. Winter camp finns på ett 20-tal platser i Sverige och är helt nytt i Kalmar. Tanken är att hålla igång löpningen under vinterhalvåret och lära sig springa på andra underlag. Till exempel att springa med broddar om det är is och att prova springa i djupare snö, nu har vi dock inte så mycket snö i Kalmar, samt springa på obelysta slingor med pannlampa och på reflexbana, säger Anna Lidzén, Runacademy.

Det finns platser finns fortfarande platser kvar, är du intresserad anmäler du dig på Runacademys hemsida.

– Jag hoppas att det kommer att bli roligt och att de som är med märker att man kan springa året om, även om det är kallt. Har man rätt förutsättningar är det inga problem. Bra kläder och någonting på fötterna så att man inte halkar när det är halt. Det som är kul att se är att våra löpare i gruppen utvecklas väldigt mycket.

I videon springer gruppen i mörkret med pannlampor.