GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Stor minskning av resande med kollektivtrafik i länet

Resande med kollektivtrafiken har nästan halverats.
Publicerad 15 april 2020
Foto: Region Kalmar län

Med anledning av corona-pandemin har antalet resor med kollektivtrafik nästan halverats i länet. Under vecka 10 var det 180 627 resande i kollektivtrafiken medan det vecka 14 var 94 715 resande. Det visar en sammanställning som Region Kalmar län gjort.

En av orsakerna är att gymnasie- och vuxenutbildningen bör bedrivas på distans från och med vecka 12 (18 mars). En annan förklaring kan vara uppmaningen till riskgrupper att stanna hemma i så stor utsträckning som möjligt.

Linus GunnarssonSkicka e-post
Så här jobbar Kalmarposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.