1. Livsstilarrow-down
  2. Kultur & Nöjearrow-down
  3. Familjarrow-down
  1. Tjänsterarrow-down
  2. Annonseraarrow-down

Stort intresse för jobbmässa i Kalmar

I fjol lockade jobbmässan på Guldfågeln arena cirka 2000 deltagare och det väntas bli lika högt tryck i år.
– Det är ett smidigt sätt för arbetsgivare och arbetssökande att mötas, säger Matilda Karlsson, kundresurs på Arbetsförmedlingen.
Foto: Peter Kroon

På torsdag är det dags för den senaste åren återkommande jobbmässan på Guldfågeln arena i Kalmar. Ett femtiotal företag kommer att vara på plats för att locka ny arbetskraft.

– Nästan alla branscher är representerade men främst är det inom vård och omsorg, restaurang, besöksnäring och industri. Det är alltid ett stort intresse att vara med på mässan för att kunna hitta kandidater och marknadsföra sig, säger Matilda Karlsson, kundresurs på Arbetsförmedlingen.

Det är fjärde året som jobbmässan äger rum på Guldfågeln arena och det har sedan start lockat många besökare.

– Förra året var det cirka 2000 besökare och det tror vi att det blir i år igen. Det brukar vara ganska högt tryck, det är kul.

Många av arbetsgivarna söker sommarjobbare men även andra tjänster. Enligt Matilda är jobbmässan en lyckad tillställning som gör att både arbetsgivare och arbetssökande kommer tillbaka.

– Det är ett smidigt sätt för arbetsgivare och arbetssökande att mötas. Ett cv säger inte så mycket, men att få möta en person i några minuter kan ge mycket mer. Det tror jag är en framgångsfaktor.

Jobbmässan startar klockan 13.00 och slutar vid 17.00.

– Man behöver inte anmäla sig, men det kan vara bra att vara förberedd med ett cv som man kan presentera. Det brukar vara väldigt mycket folk den första timmen och då kan det vara svårt att få prata med alla företag. Kommer man en timme senare är det lättare att få prata med alla.